Minder chlooramines per UV


Wanneer het chloor van uw zwembad in contact komt met andere stoffen, zoals organische materialen (zweet, speeksel, make-upresten) of ammoniak, komen chlooramines vrij die de keel, neus en ogen van de zwemmers kunnen irriteren.

Om de productie van chlooramines in uw baden te beperken, levert en installeert Aquapro een filtersysteem met uv-stralen dat uitermate doeltreffende en voordelig is. Ons UV AOS PWT-systeem vernietigt de chlooramines in uw zwembadwater.

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Het ultraviolet dechlooramine-apparatuur wordt als bypass gemonteerd.
Eens het volledige waterdebiet is gefilterd, stroomt slechts een deel van het gefilterde water doorheen een reactor met uv-lamp. In die uv-lamp wordt voortdurend een hoeveelheid waterstofperoxide gedoseerd.

Dat betekent dat slechts 30% van het totale te zuiveren waterdebiet doorheen onze uv-reactor passeert. Het fotokatalystische effect van de uv-stralen en van de geringe hoeveelheid geïnjecteerde waterstofperoxide maken een drastische verlaging van het chloorgehalte mogelijk, terwijl dat chloor toch tal van positieve effecten op de gegenereerde subproducten heeft.

Het is dus die goed bestudeerde en uitgedachte combinatie van de uv-stralen en het waterstofperoxide die een bovenmatig snelle oplossing van de chlooramines teweegbrengt en ze doeltreffend vernietigt. De oplossing wordt, zoals in de natuur, analoog en door het zonlicht gecreëerd.

Dankzij de werking van een enkele uv-lamp kan u tot 65% van het chlooraminegehalte in het water en in de lucht verwijderen!

Full 1
Full 1
Full 2
Full 2
Full 3
Full 3
Full 4
Full 4
Full 5
Full 5
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Full 1
Full 2
Full 3
Full 4
Full 5
previous arrow
next arrow

Dit UV AOS PWT-systeem die zorgt voor de vermindering van het chlooraminegehalte is niet alleen uiterst doeltreffend, maar ook goedkoop. Met het ultraviolet dechlooramine-apparatuur bespaart u energie en ook uw algemene energiefactuur gaat omlaag, dankzij deze elementen:

 

  • Met ons systeem om de chlooramines via uv-stralen te verminderen, kan u bij het wassen van de filters tot 30% water besparen.
  • o Eén enkele lamp volstaat voor de zuivering van meerdere baden: dit bespaart niet alleen energie, maar maakt ook het onderhoud eenvoudiger.
  • De elektronische transformator bepaalt het beste werkplan voor de lamp en houdt hierbij rekening met elk circuit. U kan er dus uw elektriciteitsverbruik mee verlagen.

Mocht u meer informatie over ons UV AOS PWT-systeem of een prijsopgave wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.