Energiebesparing


Aquapro zet zich in voor het milieu en wil graag meer doen om zijn impact op het milieu te beperken. Met het oog op de milieuproblemen proberen we dan ook niet alleen ons, maar ook uw energieverbruik binnen de perken te houden.

Aanvankelijk hebben we dus nieuwe milieuvriendelijkere en goedkopere oplossingen gezocht voor de waterzuivering in uw zwembad.

Een van de energiezuinige uitrustingen die we aanbieden, is een systeem voor de vermindering van chlooramine via uv-stralen. Met dit filtersysteem via uv-stralen kan u het chlooraminegehalte in uw zwembad verlagen.

Het is een zuinig systeem, zowel wat energie als budget betreft, en het zorgt ervoor dat u uw totale energiefactuur ziet dalen.

Het toestel om chlooramine te filteren heeft aan één enkele uv-lamp genoeg om diverse baden te filteren. Daarnaast berekent en bepaalt een elektronische transformator wat het beste werkplan voor de uv-lamp is, zodat u minder elektriciteit verbruikt.

Maar ook de waterfactuur daalt, want via ons systeem om de chlooramine via uv te verlagen, bespaart u bij het wassen van de filters wel 30% water.

Ons toestel om het chlooraminegehalte te verlagen, zorgt dus voor een mooie energiebesparing, maar dit is niet ons enige apparaat waarmee u uw energiefactuur kan inperken.

Full 1
Full 1
Full 2
Full 2
Full 3
Full 3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Full 1
Full 2
Full 3
previous arrow
next arrow

Ook ons systeem met zoutelektrolyse om uw zwembadwater te ontsmetten, is erg energiezuinig. Het is een handig, goedkoop en milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke ontsmettingsmiddelen.

Dankzij de combinatie water – zout – elektriciteit bent u met ons systeem voor zoutelektrolyse zeker van een optimale waterkwaliteit, terwijl u geen chemische producten hoeft aan te raken of te verplaatsen.

De installatie wordt via een touchscreen bestuurd en maakt een aanzienlijke energiebesparing mogelijk.

Eerst en vooral kan het transport van schadelijke stoffen worden beperkt. Bovendien is het elektrolyseapparaat aangepast om – mocht er een lek zijn of mocht er verkeerd mee worden omgegaan – een zo gering mogelijke impact op het milieu te hebben.

Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om het gebruik van ontsmettingsmiddelen en zuren af te bouwen: zo behoeft u minder producten en bidons, de logistiek wordt eenvoudiger en de reinigings- en afvoerkosten dalen.

Aquapro kan u dus een goede waterzuivering garanderen waarmee u tevens ook nog eens geld en energie bespaart.