Antiverdrinkingssysteem


Aquapro zet zich in voor de preventie en de veiligheid in uw omgeving. Daarom bieden we u een grondige studie, installatie en onderhoud van een antiverdrinkingssysteem aan dat functioneert via camera’s boven water (bevestigd aan muur of plafond van het zwembad) en camera’s onder water.

Met oog op de preventie verzekert het antiverdrinkingssysteem Poséidon uw zwemmers van de hoogste veiligheid en verlaagt het het risico op verdrinking aanzienlijk. Het principe? Het detecteren van mogelijk verdrinkingsgevaar en automatisch de redders verwittigen binnen de 15 seconden.

Waarom is dit zo belangrijk?

Het beroep van een badmeester barst van verantwoordelijkheden. Badmeesters moeten er onder andere voor zorgen dat de zwemmers zich beschermd voelen en moeten hen maximale veiligheid garanderen. Maar de vele afleidende factoren, het aantal personen dat mogelijk in het zwembad aanwezig is, de drukte, … maken het soms moeilijk om potentieel verdrinkingsgevaar op te merken.

Daarom kan u bij ons dit antiverdrinkingssysteem met bovenwatercamera’s en onderwatercamera’s verkrijgen. Het is een preventieve en veilige hulp die mogelijke menselijke fouten bij de zwembadveiligheid kan opvangen.

Maar waaruit bestaat dit preventieve en beveiligde systeem dan?

Ons antiverdrinkingssysteem combineert een bewaking van zowel uit de lucht als onder water om de opvolging van de bewegingen van de zwemmers te optimaliseren en hun veiligheid te garanderen, ongeacht het type zwembad.

Het Poséidon antiverdrinkingssysteem is samengesteld uit een centrale eenheid, dubbele onderwater camera’s, bovenwater camera’s met ingebouwde verrekijkers, touchscreen en scherm om de redders te verwittigen in geval van gevaar.

Dankzij de digitale dragers en de goede werking van het Poséidon-antiverdrinkingssysteem kan u veel sneller en doeltreffender ingrijpen en zo de veiligheid van de zwemmers garanderen.

De afstelling van het materiaal gebeurt door onze gespecialiseerde technici, die hierbij rekening houden met de capaciteit en de helderheid van uw zwembad.

Full 8- Copie- Copie
Full 8- Copie- Copie
Snapshot piscine-Drowning from video
Snapshot piscine-Drowning from video
schema-poseidon FR
schema-poseidon FR
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Full 8- Copie- Copie
Snapshot piscine-Drowning from video
schema-poseidon FR
previous arrow
next arrow

Wat zijn de voordelen?

Al meer dan 300 zwembaden zijn uitgerust met het Poseidon systeem in Europa (België, Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Polen, Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Polen, Zweden, Verenigd Koninkrijk) en rondom (Verenigde Staten, Canada, China, Japan, Australië).

Conform aan de norm ISO 20380, het Poséidon-antiverdrinkingssysteem garandeert een grote betrouwbaarheid en draagt bij aan het redden van levens.

Dit preventieve systeem tegen verdrinkingsgevaar combineert dus comfort met veiligheid.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit systeem een aanvulling kan zijn voor mens en machine en bijdraagt aan de meest betrouwbare oplossing voor het risico van verdrinking. Wij verzekeren u eveneens de beste juridische bescherming.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we nemen de tijd om u alle nodige informatie door te geven.